Bakad sötpotatis & Oxfile

publicerat i Mat, Vin & Dryck;
Igår kväll avnjöt vi en underbar middag.
Bakad sötpotatis & Oxfile med 3 olika röror.
Vi gjorde en ostchampinjonröra med paprika som var gudomlig, ett rödlöksmör med chili och lime och en purjolöksröra.  (vi uteslöt skinkan som skulle vara med i purjolöksröran)

Sen avslutade vi kvällen i soffan och avnjöt en Pol Remy Brut som jag verkligen vill tipsa er om.
Prisvärt och mycket gott mousserande! Till det serverades crostini med tonfiskpate.
Också ett bra tips, till torra mousserande viner ska ni äta något fett. Tex olika pateer, italienska tilltugg, parmaskinka, salami, och franska tillbehör som tapenade.
Testa och se vad som händer med vinet och maten.

 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Jonas:

Sötpotatis är riktigt nice =) Fast jag har aldrig testat bakad sötpotatis tidigare.

Svar: Ja det är riktigt gott, var första gången vi provade de också. Blev bra men jag tror det är viktigt att ha salta tillbehör. Blir väldigt sött annars :)
Sandra Söderblom

2:a kommentar, skriven , av Jonas:

Det tänkte jag faktiskt precis fråga dig om, salt delen alltså. För sötpotatis tenderar ju att bli för sött, om man INTE använder salt ;)

Svar: Haha mm..;) Citronsmöret blev också gott till :)
Sandra Söderblom

3:e kommentar, skriven , av Jonas:

Det kan jag förstå. För citronsmör är gott till mycket ;) Främst kött dock imo.

Kommentera inlägget här :